Zoals u misschien hebt al hebt gelezen hebben we ook in de zomervakantie diverse activiteiten georganiseerd voor de kinderen in Valeni, Medgidia en Mircea Voda. In de laatste week van de zomervakantie hadden we bezoek uit Engeland: een moeder met haar twee zonen van 12 en 15 jaar, (de man/vader kon omstandigheden niet mee) en een andere vrijwilliger van de organisatie ‘Life for Romania’. Deze organisatie ontwikkelt speciaal voor Roemeense kerken en andere Christelijke organisaties materialen voor Kerst- en Paasprojecten en VakantieBijbelClubs. In de zomer toeren zij rond door Roemenië en organiseren deze Clubs samen met lokale vrijwilligers. De Kerst- en Paasprojecten worden door hen toegestuurd per post.

Elke dag begonnen we met ontbijt, gevolgd door spelletjes en daarna gingen we naar de Kerkzaal voor de Bijbelles. Aan de hand van diverse toneelstukjes werd Gods’ plan met de wereld aan de kinderen verteld. We begonnen maandag met het scheppingsverhaal en eindigden vrijdag met Pinksteren. Tussen de diverse toneelstukjes door werd er veel gezongen en aan het eind van de les leerden we een Bijbelvers aan. Daarna gingen we knutselen en om half 1 was het tijd voor een warme maaltijd.

Het middagprogramma startten we met het verven van een plaat die hoorde bij het thema van die dag. Daarna ging de Bijbelles verder, gevolgd door een uitdaging. ‘Wie heeft als eerste het snoepje uit het water gevist?’ of ‘Wie heeft als eerste de lange veter opgegeten zonder zijn handen te gebruiken?’ Daarna was het tijd voor water en een tussendoortje en we eindigden de dag met spelletjes. Voor ons eindigde de dag dan nog niet want na een korte feedback namen we de toneelstukjes voor de volgende dag door. Op de maandag na, heb ik elke dag wel een engel gespeeld. We hebben zelfs nog ‘Gloria in Exelsis Deo gezongen’, maar dan de Roemeense versie.

Op zaterdagmiddag zijn we naar een dorpje geweest op een uur rijden van Medgidia. Ondanks de regen kwamen er toch nog 19 kinderen om te kijken en luisteren naar verhalen over Jezus. Uiteraard was ik nu ook weer engel 😊. Na het zingen hebben we samen geknutseld en een spel met ballonnen gedaan.

We kijken terug op een mooie week en dinsdag starten we het ‘normale’ programma weer op, want maandag beginnen de scholen.