Beste vrienden in Nederland,

We bidden de Heer, in de hoop en verwachting dat deze brief jullie in goede welstand aantreffen, dankzij Gods genade en liefde.

In de huidige situatie groeien we net als vele anderen steeds dichter naar de Heer, zoeken zijn hart en perspectief op de pandemie, de beperkende maatregelen en veel andere problemen die in deze tijd over ons heen komen. We geloven dat we naar mogelijkheden moeten blijven zoeken om zijn koninkrijk door ons leven heen zichtbaar te maken, in zijn koninkrijk te leven en ons niet te laten intimideren door wat zich in het rijk der duisternis afspeelt. De liefde en hoop op de blijde boodschap zijn juist in deze tijden van onzekerheid, angst en onveiligheid belangrijker dan ooit.

Bidt alstublieft voor ons en voor de gelovigen en volgelingen van de Heer, dat we dichter naar Hem toe mogen groeien en als licht in de duisternis mogen schijnen.

We danken de Heer voor zijn goedheid en gunstbewijzen, en voor het feit dat in onze omgeving, in Medgidia en omliggende dorpen, geen gevallen van coronabesmetting zijn.

         

1. Kinderwerk

Tot 9 maart konden we onze projecten en activiteiten met de kinderen in ons centrum Leven in Overvloed voortzetten, gevolgd door het landelijke besluit om afstand van elkaar te houden en alle scholen en crèches te sluiten. De medewerkers kwamen nog tot 16 maart. In die tijd hebben we de gebouwen uitgebreid schoongemaakt en al het speelgoed en ander materiaal gedesinfecteerd.

 

Uit de kelder hebben we een flink aantal oude stoelen tevoorschijn gehaald, die we voor het werk in Valeni hadden bewaard. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze schoon te maken en te verven. We danken God dat ze nog bruikbaar zijn.

 

 

Ook hebben we sindsdien voedsel- en hygiënepakketten gemaakt voor de gezinnen van de kinderen in onze projecten, maar ook voor andere arme gezinnen in de buurt.

 

2. Ontmoetingsdag met de moeders

Op 9 maart hielden we een ontmoetingsdag met de moeders. We hadden een bijzondere tijd met elkaar en spraken over de waarde die iedereen in Gods ogen heeft. We bespraken het bijbelverhaal over Hanna, de moeder van Samuel. Elke moeder werd herinnerd aan de beloften die ze aan de Heer hadden gedaan en aan Gods beloften voor ons allemaal.

We blijven met de mensen in contact, we bidden en grijpen de gelegenheden aan om Gods liefde te laten zien, hen te bemoedigen en te helpen zoals de Heer het leidt.

 

3. Een stap in geloof

Eind januari zetten we een stap in geloof en kochten een bescheiden huis in het Turkse dorp Valeni. Jarenlang hebben we gebeden voor een eigen gebouwtje voor ons werk in dit dorp, waarin we de volwassenen en kinderen kunnen ontmoeten en getuigen van Jezus in dit gebied kunnen zijn.

We hebben het huis van onder tot boven schoongemaakt, gedesinfecteerd en de muren geverfd. Op het erf hebben we een berg afval verbrand, allemaal rommel die daar gewoon was neergegooid. Er is nog heel wat te repareren aan het dak en dingen rond het huis, we moeten een toilet aanleggen en een schutting van zon 120 meter rond het perceel zetten. Het huis heeft nog geen elektriciteit en stromend water.

Ondertussen vinden de dorpskinderen het geweldig wanneer we komen. Ze hebben ons zelfs al een paar keer geholpen met het schoonmaken en opruimen van het erf. Ze genieten van het zingen, praten en natuurlijk de biscuitjes en ballonnen.

4. Tot slot

De Heer is altijd goed en getrouw. We zien ernaar uit hoe zijn Geest het leven van de mensen hier zal aanraken. We bidden voor arbeiders die de oogst willen binnenhalen.

Hartelijk dank voor jullie gebeden en liefdevolle steun. We zegenen jullie in Jezusnaam! Mogen jullie allemaal gesterkt en tot overvloeien toe gevuld worden met vertrouwen, vrede en blijdschap.

In de Heer verbonden,

Ovidiu & Ana